پارامترهای Vraylight و نورپردازی در ویری
پارامترهای Vraylight و نورپردازی در ویری
در این مقاله پارامترهای Vraylight و نورپردازی در ویری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
نورپردازی درست یکی از اصلی ترین پارامترهای موثر در رئال شدن رندرها میباشد. بنابراین شما باید بر انواع نور ها و تنظیمات آن ها آشنا باشید تا بتوانید نورپردازی درست انجام دهید و به رندر های با کیفیت و رئال برسید. در این مقاله نورپردازی در ویری با vraylight را بررسی میکنیم.
برای دسترسی به vraylight در سربرگ creat و قسمت light و زیرمجموعه vray میتوانید آن را فعل کنید. سپس در پارامترهای آن در زیر مجموعه type میتوانید نوع نور را در حالت های مختلفی مثل plane, dome, sphere, mesh و disk انتخاب کنید.
پارامتر های lenght و width برای تعیین طول و عرض هستند و اگر نوع نور disc و sphere باشد این پارامتر ها به radius تغییر میکند. در بعضی موارد شدت نور به ابعاد آن بستگی دارد. گزینه unit امکان انتخاب واحد نوری را به ما میدهد که شامل دو مورد زیر است.
( Default ( image: این گزینه رنگ و ضریب رنگ نور قابل مشاهده را بدون هیچگونه تغییری مشخص می کند. سطح نور با رنگ داده شده در تصویر نهایی ظاهر خواهد شد.
(Luminous power(Im: قدرت کل نور قابل مشاهده ی منتشرشده در واحد lumens اندازه گیری می شود. زمانی که از این گزینه استفاده شود، شدت نور بستگی به ابعاد آن نخواهد داشت. یک لامپ روشن ۱۰۰ واتی، حدود lumens1500 نور منتشر می کند.
گزینه multiplier برای تعیین شدت نور است. در قسمت mode برای تعیین رنگ نور میتوانیم آن را روی حالت color یا temperature قرار دهیم تا بتوانیم به کمک رنگ یا درجه نور میزان گرمی و سردی نور را انتخاب کنیم. همچنین اگر از نور dome استفاده کنید در قسمت map میتوانید مپ های hdri را قرار دهید.
بخش rectangle/disc light زمانی فعال میشود که حالت نور روی plane یا disk باشد. در حالت عادی نور در تمام جهات به طور یکسان پخش میشود اما زمانی که حالت preview را روی selected قرار دهیم میتوانیم به کمک تغییر مقدار directional جهت تابش نور را متمرکز کنیم.
سربرگ option
exlude: به کمک این گزینه میتوانیم بعضی از آبجکت ها را در معرض نور و سایه قرار ندهیم.
double-sided: این گزینه دو طرف منبع نور را روشن میکند.
invisible: این گزینه برای دیده شدن منبع نور است که اگر آن را فعال کنیم دیده نمیشود.
Affect diffuse: این گزینه مشخص میکند که نور تنظیمات و مشخصات diffuse مربوط به متریال را تحت تاثیر قرار میدهد یا خیر.
Affect specular : این گزینه مشخص میکند که نور specular مربوط به متریال را تحت تاثیر قرار میدهد یا خیر.
Affect reflections: این گزینه مشخص میکند که نور در بازتاب های متریال ظاهر میشود یا خیر.
شما میتوانید با تهیه آرکی مکس تری دی مکس و مدلسازی را یاد بگیرید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید