تاثیر اقلیم در معماری ایران
تاثیر اقلیم در معماری ایران
در این مقاله تاثیر اقلیم در معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
از زمان ساخت اولین خانه ها یکی از مواردی که در نوع پلان خانه ها و نوع مصالح مورد استفاده موثر بوده بحث اقلیم است که همچنان هم در دنیای امروزی یکی از موارد اصلی و مهم در روند طراحی معماری به حساب می آید و بر عوامل متعددی از جمله محل قرارگیری پنجره ها و نوع مصالح مورد استفاده تاثیر میگذارد. در این مقاله تاثیر اقلیم در معماری را بررسی میکنیم.
تاثیر اقلیم در معماری
به طور کلی اقلیم باعث تعیین شرایط زیر میشود:
- مکان یابی مناسب
- نحوه قرارگیری بناها نسبت به یکدیگر
- شکل طراحی ساختمان
- مصالح مورد استفاده
- نحوه قرارگیری کاربری ها
اقلیم گرم و مرطوب
در این اقلیم بازشو ها اهمیت ویژه ای دارند به گونه ای که تعداد بازشوها نباید زیاد باشد و ابعاد آن نیز نباید بیش از حد بزرگ باشد. همچنین در مناطق گرم بهتر است پنجره ها در بازوی شمالی و جنوبی خانه باشد تا ار تابش مستقیم آفتاب به داخل خانه جلوگیری شود. ارتفاع سقف نیز در این اقلیم بلند است تا هوای گرم به بالا صعود کند و در ارتفاع پایین هوا مطلوب تر باشد. مصالح مورد استفاده دارای رنگ روشن و با ظرفیت حرارتی کمی هستند که گرما را کمتر در خود نگه دارند و پلان ها بیشتر به شکل حیاط مرکزی است.
اقلیم معتدل و مرطوب
بازشو ها در این اقلیم در همه جهات مجاز هستند و معمولا بازشوهای بزرگ به سمت دریا باز میشود و پنجره ها قدی است. حدود 40 تا 80 مقیاس استفاده از بازشو در این اقلیم است. سقف ها به صورت شیروانی و از جنس ورقهای گالوانیزه، ساقه برنج و ایرانیت است و هرچه به سطح دریا نزدیکتر میشویم ارتفاع و شیب آن بیشتر میشود. مصالح در این اقلیم بوم آورد مثل سنگ و سفال و چوب است و معمولا خانه ها روی یک کرسی یا پیلوت بنا میشود و از سطح زمین اختلاف دارند تا سرمای کف به خانه نفوذ نکند و برف و باران وارد خانه نشود.
اقلیم گرم و خشک
بهترین حالت بازشو در این اقلیم بازشوهای عمودی و کشیده است و مقیاس آن حدود 25 تا 40 درصد است. در گذشته بیتشر ساختمان ها در این اقلیم به صورت حیاط مرکزی بوده و پنجره های رو به بیرون okb بیشتری داشتند. سقف ها به شکل گنبدی و با خشت و گل ساخته میشدند که البته الان بیشتر سقف ها مسطح و صاف اجرا میشوند. ظرفیت حرارتی مصالح د این اقلیم باید بالا باشد و بیشتر چوب و سنگ استفاده میشود. ساختمان ها در این اقلیم به صورت فشرده و چسبیده به هم ساخته میشوند و استفاده از گیاهان و درخت برای سایه اندازی اهمیت زیادی دارد.
اقلیم سرد و کوهستانی
سرمای زیاد در این اقلیم باعث شده تا ساختمان ها به صورت متراکم و نزدیک به هم ساخته شود. بازشو ها هم برای نفوذ کمتر هوای سرد کوچک و با تعداد کم است و معمولا جنوبی است. مقیاس بازشوها بین 12 تا 25 درصد میباشد. سقف ها به صورت مسطح با کاهگل و چوب ساخته میشوند تا برف روی ان ها بشیند و از رد و بدل شدن هوای سرد جلوگیری کند. ارتفاع سقف ها کم ایت و مصالح بیشتر رنگ تیره دارند و ظرفیت حرارتی آن ها باید مناسب باشد.
شما میتوانید با تهیه پرو پک آکادمی شریفی صفر تا صد تری دی مکس، ویری و آنریل انجین را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید