ضوابط طراحی نورگیر (پاسیو)
ضوابط طراحی نورگیر (پاسیو)
در این مقاله ضوابط طراحی نورگیر (پاسیو) را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
نور و تهویه مناسب دو عامل اصلی برای ایجاد آرامش برای ساکنین یک ساختمان است و فضاهایی که نور و تهویه مناسب نداشته باشند عملکرد در آن ها پایین است. در برخی از بخش های ساختمان به دلیل مواردی مثل مشرفیت امکان استفاده از پنجره به صورت مستقیم نیست و بهترین راه برای تامین نور این فضا ها استفاده از نور سقفی یا همان نورگیر است. در این مقاله ضوابط طراحی نورگیر (پاسیو) را بررسی میکنیم.
نورگیر چیست؟
نورگیر ها در ساختمان فضایی هستند که برای تامین نور و تهویه هوا برای فضاهایی که نور مستقیم ندارند طراحی میشود. در این نورگیر ها برای انعکاس بیشتر نور از شیشه استفاده میشود تا حداکثر میزان روشنایی را بوجود آورد و نورگیر ها معمولا برای عدم نفوذ خاک و باران دارای سقف های شیشه ای هستند.
مساحت نورگیر
فضاهایی که نورگیر میتواند برای آن تامین نور کند به دو دسته اصلی مثل پذیرایی و اتاق خواب و فرعی مثل آشپزخانه تقسیم میشود. به طور کلی مساحت نورگیر از 4 متر مربع نباید کمتر باشد. اگر نورگیر برای روشنایی فضای اصلی باشد مساحت آن باید 6% مساحت زمین باید و فاصله پنجره ها حداقل 6 متر باید باشد. اگر نورگیر ها برای روشنایی فضای فرعی باشد مساحت آن 3% و فاصله پنجره ها حداقل 4 متر باید رعایت شود.
ضوابط طراحی نورگیر
- در ساختمان های بیش از پنج طبقه برای طبقات پایینی که بتواند نور مناسبی داشته باشد باید نورگیر جدا در نظر گرفته شود و اگر به دلیل محدودیت طراحی این امکان وجود نداشت به ازای هر طبقه مازاد بر 5 طبقه 0.5 متر به پهنا و 2 متر به مساحت اضافه میشود.
- شیشه پنجره ها در صورت مشرفیت باید مشجر اجرا شود.
- حداقل عرض پاسیو باید 2 متر باشد.
- اگر پاسیو فضاهای اصلی را روشن کند باید حداقل 18 متر مربع مساحت داشته باشد.
- اگر پاسیو فضای اصلی و فرعی را روشن کند باید 12 متر مربع مساحت و حداقل 4 متر فاصله بین دو پنجره باشد.
- اگر پاسیو فقط برای روشنایی فضاهای فرعی باشد 8 متر مربع مساحت و 4 متر فاصله پنجره ها در حداقل میزان ممکن است.
شما میتوانید با تهیه پکیج ضوابط طراحی آکادمی شریفی صفر تا صد ضوابط را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید