پورتفولیو معماری چیست؟
پورتفولیو معماری چیست؟
در این مقاله پورتفولیو معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
پورتفولیو معماری مدرکی برای معمار یا دانشجوی معماری است که به کمک آن مهارتها یا خدمات قابل ارائه خود را به مخاطب خود به نشان میدهد. این مدرک میتواند برای کسب یک جایگاه شغلی در دفتر معماری به کار گرفته شود، یا اینکه پروژهای اختصاصی را به کارفرما ارائه دهد. همچنین برای مهاجرت و اخذ پذیرش پورتفولیو به شما بسیار کمک میکند تا بتوانید در دانشگاه یا محل کار مورد نظر خود پذیرش بگیرید.
انواع پورتفولیو معماری
- پورتفولیو کاری یا حرفهای: اگر مهارتهای لازم برای موقعیت شغلی هدفتان را داشته باشید، پورتفولیو کمک خواهد کرد تا کارفرما به سرعت شما را شناسایی کند.
پورتفولیو علمی یا آکادمیک: معمولا از این پورتفولیو برای اپلای کردن د دانشگاه ها برای ادامه تحصیل استفاده میشود که میزان تحصیلات آکادمیک شما را نشان میدهد.
پورتفولیو سوابق: این پورتفولیو به شما کمک میکند تا سوابق کاری گذشته خود و حتی طرح های زمان دانشجویی خود را ارائه دهید و کارهایتان را منظم کنید و برای کارهای بعدی به عنوان نمونه کار نشان دهید.
پورتفوليو معماری شامل چه بخشهایی میشود؟
- صفحه اول یا جلد که می تواند شامل تصویر باشد.
- کاور لتر Cover Letter یا نامه ای برای معرفی تواناییهای خود
- پروفایل و بیوگرافی شخصی شما که شامل مشخصات فردی از جمله زبان هایی که به آن تسلط دارید و دیگر اطلاعات شما است
- تواناییهای شما با توجه به نوع پورتفولیو، مثلا نرمافزارهایی که برای ارائهی پروژهها به آنها تسلط دارید
- سوابق تحصیلی و کاری با ذکر سال دقیق و نوع فعالیت
- افتخارات و جوایزی که در دوران تحصیل یا کار کسب کردید
نکات مهم برای ساخت پورتفولیو
برای ساخت یک رزومه که به خوبی نشان دهنده توانایی های شما باشد باید موارد زیر را رعایت کنید.
- نمونه کار: حتما از نمونه کارهای خود در رزومه استفاده کنید. زیرا متن به تنهایی جذابیت ندارد و بیننده را خسته میکند.
2. انتخاب پروژه: بهترین پروژه های خود را با توجه به خواسته ی کارفرما ارائه کنید تا مهارت های شما را به خوبی نمایش دهد.
3. نظم و ترتیب: نظم در ترتیب و ارائه بسیار با اهمیت است. چیدمان شما باید به گونه ای باشد که روند پیشرفت شما به خوبی قابل مشاهده باشد و فرد مقابل سردرگم نشود.
4. نظم و ترتیب: نظم در ترتیب و ارائه بسیار با اهمیت است. چیدمان شما باید به گونه ای باشد که روند پیشرفت شما به خوبی قابل مشاهده باشد و فرد مقابل سردرگم نشود.
5. فرمت ارائه: برای ارائه پورتفولیو بهتر است هم فرمت پی دی اف از آن داشته باشید و هم نسخه چاپی که معمولا در ابعاد A3 یا A4 چاپ میشود و سایز آن بسته به میزان جزئیات مشخص میشود.
6. مدارک فنی و جزئیات: از قرار دادن تمام مدارک فنی و جزئیات پروژه خود در رزومه خودداری کنید. تنها ایده های کلی و کانسپت های خود را برای نشان دادن سطح تواناییتان ارائه کنید.
7. کاورلتر برای ارائهی پورتفولیو معماری: برای درخواست کار و یا تحصیل باید نامهای به موسسه مورد نظر ارسال کنید و خود را به مسئولان معرفی کنید و در چند پاراگراف راجب تواناییهای خود توضیح دهید و با دادن اطلاعاتی مانند شماره تماس، ایمیل و آدرس، تمایل خود را برای مصاحبه و همکاری نشان دهید. که به این معرفی نامه یا رزومه، “کاور لتر” میگویند. توجه داشته باشید تنظیم یک کاورلتر برای ارائهی یک پورتفولیو معماری حرفهای لازم است.
نحوه ارائه پورتفولیو
شما به عنوان یک معمار برای ارائه رزومه خود باید از گرافیک های خوب و زیبا استفاده کنید و ترکیب بندی درست را رعایت کنید. همچنین باید چیدمان را به کونه ای رعایت کنید که خواننده سردرگم نشود. کاورلتر یکی از اصلی ترین موارد برای ارائه رزومه است که قبل تر توضیح داده شده است. به طور کلی نحوه ارائه هم یکی از مهارت های شماست که بسیار در جذب کارفرما کمک میکند.
نرم افزار مناسب برای ساخت رزومه
برای ارائه پروژهها لازم است از نرمافزارهایی مانند فتوشاپ، ایلوستریتور یا ایندیزاین برای شیتبندی، قالببندی پروژهها، ویرایش و تجدید نظر در نقشه ها و تصاویر محتوای پورتفولیو استفاده کنید.تسلط به نرمافزارها پرزانته برای ارائهی یک پورتفولیو معماری حرفهای بسیار لازم است.
شما میتوانید با تهیه ویری آرکی ویری و رندرینگ را از صفر تا صد یاد بگیرید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید