نکات مهم در شیت بندی معماری
نکات مهم در شیت بندی معماری
در این مقاله نکات مهم در شیت بندی معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
شیت بندی مجموعه از اسناد و مدارک پروژه و روند طراحی آن است که هم برای ارائه های دانشجویی قابل استفاده است و هم برای ارائه کارهای حرفه ای و شرکت در مسابقات. برای ارائه یک شیت استاندارد لازم است نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به آن ها میپردازیم.
برای شروع باید موارد زیر را رعایت کنیم:
- ساختار یا ترتیب: شما قرار است به کمک شیت داستان طرح خود را تعریف کنید بنابراین لازم است در وحله اول مشخص کنید که کدام مدارک بهترین بیان را از طرح شما دارند. همچنین باید ترتیب قرار گیری را مشخص کنید تا روند طراحی شما به خوبی مشخص باشد همچنین در ای مرحله با توجه به حجم داده ها باید ابعاد شیت و تعداد آن را مشخص کنید.
جهت گیری: در این مرحله جهت شیت خود که عمودی باشد یا افقی را تعیین کنید. جهت شیت بندی گاهی دست خود شماست و در بعضی موارد کارفرما یا استاد تعیین کننده است.
طرح بندی: به کمک شبکه بندی میتوانید محل قرار گیری حدودی هر المان را تعیین کنید. همچنین تمپلت ها در این مواقع بسیار به شما کمک میکنند چون باعث صرفه جویی در وقت شما می شوند و یکپارچگی کل پروژه را تضمین می کنند. شبکه شما باید شامل فضاهایی برای عناوین، شماره گذاری، نام شما و تمام اطلاعات لازم دیگر باشد. در این مرحله چیدمان کلی شیت نیز باید مشخص شود.
سلسله مراتب: در شیت شما محتواهایی وجود دارد که نسبت به بقیه باید توجه بیشتری به خودشان جلب کنند. تمام المان های خود را جمع آوری کنید و برای آن ها ترتیب گذاری کنید. معمولا در شیت بندی تصاویر فضای بیشتری را نسبت به متن اشغال میکنند زیرا از لحاظ بصری درک موضوع با تصویر راحت تر از متن های طولانی است.
پس زمینه: پس زمینه شیت شما باید ساده باشد زیرا پس زمینه های شلوغ مانع از دیده شدن اصل کار میشود. پس زمینه هایی با رنگ های خنثی مثل سفید و خاکستری بهترین گزینه اند زیرا تصاویر و متون شما روی آن ها برجسته به نظر می آیند. از سایر رنگ ها میتوانید برای ترکیب در شیت بندی استفاده کنید اما باید ملایم و هوشمندانه باشد تا جلب توجه نکند.
طرح رنگی: اگر پس زمینه ای با رنگ های خنثی انتخاب کردید باید از طرح های رنگی استفاده کنید تا سیت از بی روحی خارج شود. استفاده از رنگ در تصاویر و فونت ها میتواند به شما کمک زیادی کند. دقت داشته باشید که کنتراست رنگ ها را رعایت کنید زیرا تضاد زیبایی کار شما را بیشتر میکند. اگر پروژه شما نیاز به چند شیت دارد از رنگ یکسان در همه شیت ها استفاده کنید.
فونت: اگر میخواهید از فونت فارسی استفاده کنید بهتر است از فونت های B Nazanin و B Homa استفاده کنید. تمام متن های شما در کل شیت باید با یک فونت نوشته شوند. از فونت های مختلف به عنوان راهی برای نمایش خلاقانه طرحتان استفاده نکنید. فونت شما نه تنها باید ثابت باشد، بلکه سبک و اندازه آن هم حتما باید قابل دیدن و خواندن باشد. حتما از رنگ های تیره برای فونت استفاده کنید تا بهتر خودش را نشان دهد. همچنین سایز آن را به گونه ای انتخاب کنید که نه زیاد بزرگ باشد و نه آنقدر کوچک که قابل خواندن نباشد.
عنوان: اولین چیزی که در هر شیت به چشم می آید عنوان آن است که معمولا در قسمت بالا و سمت چپ قرار میگیرد چون شیت شما به احتمال زیاد از چپ به راست و از بالا به پایین دیده می شود. البته در شیت هایی با فونت فارسی از سمت راست است. حتما فونت آن را طوری انتخاب کنید که بهترین دید را داشته باشد.
متن: همانطور که قبلا هم ذکر شد در شیت بندی زیاد از متن استفاده نمیشود زیرا بیشتر تصاویر است که توجه را به خود جلب میکند. سعی کنید تا حد امکان متن های خود را خلاصه کنید و فقط موارد مفید را در شیت قرار دهید. همچنین اندازه آن را طوری تنظیم کنید که به اندازهای بزرگ نباشد که جلب توجه کند.
سایر نکاتی که باید به آن توجه کنید:
- اگر از نمای پرسپکتیو استفاده می کنید، نمایی را انتخاب کنید که بهترین جنبه های طراحی شما را نشان می دهد. این نما معمولا برجسته ترین نما در شیت شماست پس باید بهترین باشد.
- شما باید حداقل دو نمای مرتفع متفاوت را در کارتان بگنجانید تا بیننده بتواند نمای بزرگ کار شما را درک کند.
- از به کار بردن اسکچ ها در کارتان نترسید. شما می توانید طرح هایی که روند تبدیل یک ایده ساده به پروژه نهایی را نشان می دهند به کارتان اضافه کنید و دیدگاه و مراحل پیشرفت پروژه را به اشتراک بگذارید.
روش ارائه شیت: به طور کلی برای ارائه شیت میتوانید از شیت های طراحی شده با دست یا نرم افزار استفاده کنید. برای شیت های دستی میتوانید تمام نکاتی که در بالا گفته شد را رعایت کنید. به طور مثال از مقوای رنگی یا سفید استفاده کنید و با رنگ های دیگر آن را ترکیب کنید. همچنین میتوانید از اسکیس های دستی و راندو در این شیت ها استفاده کنید. مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشد نوشتن متون با خطی خوانا و زیباست.
ارائه با نرم افزار: نرم افزار های زیادی در ارائه شیت بندی به ما کمک میکنند. به طور مثال برای سه بعدی سازی فضا از تری دی مکس و ویری کمک میگیریم و برای نقشه ها ار اتوکد. اما در نهایت همه داده ها به کمک نرم افزار فتوشاپ جمع آوری میشوند و شیت ما را تشکیل میدهند. ابزار های فتوشاپ به ما کمک میکند تا ارائه ای حرفه ای از کر خود داشته باشیم. در نهایت میتوانیم خروجی کار خود را پلات بگیریم و به نمایش بگذاریم.
برای یادگیری کامل فتوشاپ معماری میتوانید پکیج مستر پوپو را تهیه کنید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید