طراحی شیت معماری
طراحی شیت معماری
در این مقاله روش طراحی شیت معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
یکی از اصلی ترین دغدغه های دانشجویان معماری به خصوص در زمان تحویل پروژه ها، ارائه شیت با کیفیت است که به کمک آن بتوانند روند طراحی پروژه خود را به بهترین شکل ارائه دهند. به همین دلیل طراحی شیت معماری یکی از موضوعات مهم برای ارائه پروژه ها و مهارت های هر فرد به عنوان معمار است. در این مقاله روش طراحی اصولی شیت معماری را بررسی میکنیم.
شیت معماری چیست؟
برای ارائه تمامی مدارک و روند طراحی یک پروژه در قالب یک صفحه یا شیت از روش شیت بندی کمک میگیریم که با تکنیک های ترکیب مدارک و تناسبات درست روند طراحی و تحلیل ها و در نهایت طراحی نهایی را در قالب یک شیت میتوان ارائه داد. شیت ها هم برای ارائه آکادمیک کاربرد دارند و هم برای ارائه پروژه های حرفه ای و مسابقات. برای طراحی شیت ها از تصاویر، نقشه ها، نمودارها، دیاگرام ها و … استفاده میشود. یکی از مهم ترین نکات در طراحی هر شیت جذابیت بصری و تناسب است. در ادامه نکات مهم برای رسیدن به یک شیت حرفه ای و با کیفیت را بررسی میکنیم.
طراحی شیت معماری
برای ارائه شیت حرفه ای لازم است به نکات زیر توجه کنید:
- اندازه و جهت شیت: اولین قدم برای طراحی شیت، انتخاب ابعاد شیت و جهت آن است. به طور کلی شیت ها را میتوانید به صورت افقی یا عمودی طراحی کنید که انتخاب جهت آن بستگی به مدل مدارک دارد. به طور مثل اگر رندرهای افقی دارید یا طرح پلانتان افقی است بهتر است از شیت های افقی استفاده کنید تا ترکیب بندی بهتری داشته باشد. همچنین ابعاد شیت به تعداد مدارک شما بستگی دارد.
- طراحی ترکیب و طرح شیت: بعد از انتخاب ابعاد شیت لازم است طرح و نحوه ترکیب مدارک روی آن را انتخاب کنید. در این مرحله لازم است ترکیب را به گونه ای بچینید که همه مدارک در یک قسمت شیت متمرکز نباشد و با تناسب مناسب در همه بخش های شیت چیده شوند.
- انتخاب پالت رنگی: در این مرحله رنگ های اصلی شیت را باید انتخاب کنید. برای زیباتر و خوانا تر شدن شیت توصیه ما به شما این است که یک رنگ را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید و سپس به کمک رنگ های خنثی آن را ترکیب کنید. به طور کلی از استفاده همزمان از چند رنگ تیره خودداری کنید تا شیت شما خوانا باشد.
- چیدمان مدارک: برای چیدمان مدارک باید به این نکته توجه کنید که بیننده هیچ ایده و پیش زمینه ذهنی از طرح شما ندارد و شما باید مدارک خود را به گونه ای بچینید که روند طراحی و ایده های ذهنی شما را متوجه شود. به کمک این روش روند طراحی کاملا قابل درک برای بیننده میشود.
- انتخاب فونت مناسب: فونت مورد استفاده در شیت شما باید خوانا و یکسان باشد و از استفاده از فونت های متنوع در یک شیت باید بپرهیزید. همچنین رعایت تناسب بین سایز فونت و سایز تصاویر مورد استفاده در شیت اهمیت زیادی دارد.
- استفاده بیشتر از تصویر و کمتر از متن: شیت یک عنصر بصری است و بیشتر تصاویر مورد استفاده در شیت به چشم بیننده می آید. بنابراین بهتر است ایده های ذهنی خود را بیشتر در غالب تصاویر و دیاگرام ها به نمایش بگذارید و از متن حداقل استفاده را داشته باشید.
- توازن بین فضای پر و خالی شیت: برای طراحی شیت نباید همه فضا ها را با مدارک پر کنید و نیاز به فضای خالی هم دارید. فضای خالی به استراحت چشم بیننده کمک میکند و مانع ایجاد شلوغی و کلافگی میشود.
اصول طراحی شیت معماری
برای طراحی شیت های معماری لازم است نکات زیر را رعایت کنید:
رعایت تعادل بین مدارک شیت و فضای خالی
در طراحی شیت ها حتما باید فضایی را به عنوان فضای خالی در نظر بگیرید تا ذهن بیننده بتواند استراحت کند. اگر از تمامی قسمت های شیت برای ارائه مدارک استفاده کنید فضایی شلوغ خلق میشود و بیننده پس از مشاهده بخشی از شیت شما کلافه میشود. به طور کلی به کمک این روش میتوانید جذابیت بصری شیت خود را چند برابر کنید.
سلسله مراتب بصری
برای رعایت این اصل باید مدارک خود را با توجه به ارزش بصری و همچنین ترتیب معرفی روی شیت چیدمان کنید. همچنین میتوانید یک عنصر مهم را در نقطه کانونی شیت برای جلب توجه قرار دهید تا تاکید خود بر این عنصر را نشان دهید. همچنین استفاده از رنگ در این اصل برای شاخص کردن یک عنصر کمک زیادی به شما میکند.
خوانایی و وحدت بصری
مهمترین اصل برای رسیدن به شیت با کیفیت رعایت خوانایی و وحدت عناصر با یکدیگر است. رعایت یک الگوی مناسب برای رسیدن به وحدت بصری به شما کمک زیاید میکند. همچنین از دیگر موارد موثر در رسیدن به این اصل استفاده از رنگ های متناسب و فونت های متناسب است. تصاویر و مدارک گرافیکی کمک زیادی به پویایی شیت ها میکند و دیاگرام و نمودار ها زیبایی و خوانایی شیت شما را چند برابر میکند.
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید