نرم افزارهای پرکاربرد و پردرآمد در معماری
نرم افزارهای پرکاربرد و پردرآمد در معماری
در این مقاله نرم افزارهای پرکاربرد و پردرآمد در معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
در دنیای امروز نرم افزار های مختلفی وارد حرفه ها شده و به ارتقا و سرعت کار کمک زیادی کرده اند. معماری یکی از رشته هایی است که نرم افزار در بسیاری از شاخه های آن وارد شده و تسلط به آن ها برای ورود به بازار کار حرفه ای و موفق شدن الزامی است. در این مقاله نرم افزار های معماری و کاربرد هرکدام را بررسی میکنیم.
تری دی مکس یکی از نرم افزارهای پرکاربرد در مدلسازی است که در حوزه های مختلفی به مدلسازی کمک میکند و در معماری نیز کاربرد زیادی دارد. به کمک این نرم افزار در شاخه هایی مثل طراحی داخلی، طراحی نما، طراحی لندسکیپ و … میتوانید فعالیت کنید. قابلیت های بسیار این نرم افزار به شما این امکان را میدهد تا هر طرح و ایده ای را مدلسازی کنید.
این پلاگین قدرتمند و محبوب در شبیه سازی به شما کمک میکند و به کمک آن میتوانید از پروژه هایی که مدلسازی کردید رندر بگیرید و طرح ها و ایده های خود را به کارفرما ارائه دهید. این پلاگین به نرم افزار های مختلفی مثل تری دی مکس، رویت و … لینک میشود و شما میتوانید طرح هایی را که در این نرم افزار ها مدل کردید را رندر بگیرید.
آنریل انجین یک موتور real time قدرتمند است که بیشتر در بازی سازی مورد استفاده قرار میگیرد اما به دلیل قابلیت های ویژه آن در ورژن های جدید در معماری نیز ورود پیدا کرده و امروزه یکی از موتور رندرهای محبوب بین معماران است.
4. اتوکد
یکی دیگر از نرم افزارهای معماری محبوب اتوکد میباشد که برای ترسیمات دو بعدی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. برای ارائه نقشه های فاز یک و دو و همچنین دیتیل های اجرایی از این نرم افزار بسیار استفاده میشود و جزو اولین نرم افزار هایی است که هر معمار باید به آن مسلط شود.
5. رویت
رویت یک نرم افزار قدرتمند است که در معماری و عمران بسیار کاربرد دارد و طراحی دو بعدی و سه بعدی به کمک آن امکان پذیر است. تمرکز اصلی این نرمافزار بر ارائه ابزارهایی برای مدلسازی بهینه BIM است و ویژگی اصلی آن اتوماسیون میباشد. تغییراتی که در مدل خود در نرمافزار رویت ایجاد میکنید در کل پروژه ثبت میشوند؛ رویت این تغییرات را هماهنگ میکند تا معمار از در نظر گرفتن اصول BIM در هر مرحله مطمئن شود. به این ترتیب، اگر تغییری در نمای سهبعدی ایجاد شود، این تغییرات در نمای پلان، ارتفاع و بخشها نیز اعمال میشود.
6. لومیون
لومیون Lumion یک موتور رندر مستقل و قدرتمند برای رندرگیری و انیمیشن سازی در رشته معماری است که شما میتوانید پس از مدلسازی طرح خود در نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی پروسه متریال سازی، نورپردازی، رندرگیری در قالب عکس و انیمیشن و حتی خروجی های VR برای واقعیت مجازی را در لومیون انجام دهید. این نرم افزار با سایر نرم افزارهای سه بعدی سازگاری دارد و از فرمت های موجود در دیگر نرم افزارها مدل سازی مانند نرم افزارهای 3ds max، رویت، اسکچاپ، راینو و…پشتیبانی می کند.
7. کرونا
کرونا مانند Vray یک پلاگین قدرتمند برای نرم افزارهای سه بعدی مانند تری دی مکس است که برای رندرگیری معماری استفاده می شود. موتور رندر کرونا بدلیل سادگی محیط کاربری و سرعت بالا، در بین معمارانی که به دنبال گرفتن نتیجهای سریع در زمان کم هستند بسیار پرطرفدار است. با استفاده از امکانات این موتور رندر مانند نورپردازی، متریال دهی، دوربین گذاری و… میتوانید یک فضا را نزدیک به واقعیت طراحی و شبیه سازی کنید.
8. اسکچاپ
یکی از پرکاربردترین، ساده ترین و سریع ترین نرم افزارها برای مدلسازی سه بعدی در بین نرم افزارهای معماری اسکچاپ است. از این نرم افزار برای ایده پردازی و مدلسازی احجام اولیه طرح استفاده می شود. همچنین میتوانید با استفاده ابزارهای کاربردی و از پلاگینهای بسیار زیادی که دارد، دقیق ترین احجام را در آن به سرعت مدلسازی کرد. این نرم افزار به دلیل سهولت کار و محیط بسیار سادهای که دارد در میان طراحان بسیار محبوب شده است.
9. فتوشاپ
فتوشاپ از محبوب ترین نرم افزار ها در بین معماران است که کاربرد های بسیار زیادی دارد. پست پروداکشن رندرها، شیت بندی، ساخت دیاگرام و بسیاری از موارد دیگر به کمک این نرم افزار ممکن است. نرم افزار فتوشاپ به یکی از بهترین و پر کاربرد ترین نرم افزارهای حوزه معماری تبدیل شده و جایگاه ویژه ای در معماری پیدا کرده است.
شما میتوانید با تهیه مستر پوپو پست پروداکشن با فتوشاپ را یاد بگیرید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید