استاندارد های طراحی اتاق خواب
استاندارد های طراحی اتاق خواب
در این مقاله استاندارد های طراحی اتاق خواب را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله استاندارد های طراحی اتاق خواب:
طراحی اتاق خواب به دلیل اینکه بخشی از خانه است که فعالیت های زیادی برای هر شخص بخصوص کودکان و نوجوانان در آن اتفاق می افتد اهمیت ویژه ای دارد. اتاق خواب جز فضاهای خصوصی خانه است و به همین دلیل موقعیت قرار گیری آن نیز اهمیت ویژه ای دارد.
موقعیت اتاق خواب
با توجه به این که این فضا خصوصی میباشد، باید از فضاهای عمومی خانه مثل پذیرایی و آشپزخانه دور باشد و دید مستقیم از این فضا ها به اتاق وجود نداشته باشد. دسترسی آن باید از طریق راهرو ها تامین شود تا هم جلوی دید مستقیم گرفته شود و هم با فضاهایی مثل سرویس بهداشتی و حمام در ارتباط باشد.
ابعاد
در طراحی اتاق خواب استاندارد حداقل 2.5 متر عرض و 3 متر طول باید رعایت شود. البته اعداد ذکر شده حداقل ها هستند و شما میتوانید وابسته به زیربنای خود این ابعاد را تغییر دهید. ارتفاع اتاق نیز معمولا 2.80 میباشد. ابعاد کمد ها نیز حداقل 60 سانتی متر در نظر گرفته میشود و برای میز کار حداقل ابعاد در حدود 100 الی 120 سانتی متر طول،50 الی 60 سانتی عرض و 75 الی 77 سانتی متر هم ارتفاع در نظر گرفته میشود.
طول تخت باید 25 سانتی متر بیشتر از قد استفاده کننده باشد و فضای خالی اطراف تخت هم حداقل 70 سانتی متر باشد. حداکثر ابعاد تخت دو نفره 2 متر در 2 متر و تک نفره 2 متر در 1 متر میباشد که رنگ و متریال آن با توجه به سبک و سلیقه انتخاب می شود اما به دلیل مسائل بهداشتی استفاده از ملحفه و تخت خواب سفید بهتر است. ابعاد مناسب میز توالت طول حدود 85 الی 90 سانتی متر، عرض حدود 40 الی 50 سانتی متر و ارتفاع 75 الی 90 سانتی متر (بدون آینه) و 145 الی 180 سانتی متر( با آینه) میباشد.
نور اتاق خواب
نور یکی از عوامل مهم در طراحی اتاق خواب بخصوص اتاق کودکان و نوجوانان میباشد و باید 30 درصد از مساحت دیوار را پنجره تشکیل دهد. بهترین نور ها نور جنوب و شرق میباشند و بدترین نور مربوط به جبهه غرب است. دلیل عمده این موضوع هم دریافت نور مستقیم در ساعت های اولیه روز از بخش شرقی و جنوبی است که حس کردن نور و گرمای خورشید میتواند تاثیر فوق العاده ای روی عملکرد ما داشته باشد. همچنین برای شب نیز باید نور مصنوعی با شدت کافی در نظر گرفته شود و ترکیبی از نور سفید و زرد باشد. برای میز مطالعه و آینه هم باید روشنایی در نظر گرفته شود.
مصالح مورد استفاده
مصالحی که در طراحی اتاق خواب استفاده میشوند برای دیوار ها محدودیت خاصی وجود ندارد و شما میتوانید از انواع رنگ، کاغذ دیواری، آجر و … استفاده کنید. برای کف نیز میتوانید از انواع متریال های طبیعی مثل سنگ، چوب(پارکت طبیعی) یا مصنوعی مثل پارکت لمینت، سرامیک، انواع پوشش های پی وی سی و … استفاده کنید. برای سقف هم معملا از رنگ سفید ساده استفاده میشود و در مواردی استفاده از کناف و یا گچبری نیز وابسته به نوع طرح استفاده میشود.
انواع اتاق های خواب
اتاق تک نفره: این اتاق برای یک نفر طراحی شده و مناسب فرزندان و مهمانان میباشد.
اتاق والدین (مستر): در طراحی اتاق خواب مستر سرویس بهداشتی و حمام در خود اتاق قرار میگیرد و در صورتی که فضای کافی داشته باشیم کمد ها به صورت راهرویی (walking closet) طراحی میشوند. همچنین در این سبک فضایی برای مطالعه و نشیمن در نظر گرفته میشود.
شما میتوانید با تهیه پکیج مستر پوپو پست پروداکشن با فتوشاپ را یاد بگیرید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید