اصول طراحی نمای ساختمان
اصول طراحی نمای ساختمان
در این مقاله اصول طراحی نمای ساختمان را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
نمای هر ساختمان یکی از بخش های مهم آن ساختمان است زیرا علاوه بر زیبایی خود ساختمان بر زیبایی شهر نیز تاثیر دارد. بنابراین طراحی درست و اصولی آن اهمیت زیادی دارد. در این مقاله نکات مهم در طراحی نما را بررسی میکنیم.
استفاده از متریال مناسب
یکی از مهم ترین موارد در طراحی نما استفاده از متریال درست و مناسب است. شما حتی اگر بهترین طرح را خلق کنید اما زمان اجرا متریال مناسب و مرغوب استفاده نشود زیبایی طرح شما از بین میرود. همچنین توجه به اقلیم در انتخاب متریال بسیار اهمیت دارد زیرا اگر متریال مناسب با آب و هوا انتخاب نشود بعد از مدتی خراب میشود و زیبایی خود را از دست میدهد.
رعایت تناسبات رنگ
شرط بعدی برای داشتن نمای ساختمان مناسب، رعایت تناسب میان رنگ ها است. شما باید همزمان با طراحی رنگ های مورد استفاده خود را انتخاب کنید تا بتوانید به یک توازن خوب میان رنگ ها برسید. به طور مثال استفاده از تضاد به نمای ساختمان شما جلوه میدهد اما شدت آن بسیار اهمیت دارد.
استفاده از ریتم
ریتم در نما یعنی رعایت نظم و ترتیب تکرار یک نظم تعیین شده. ریتم در نما به سازماندهی بصری کمک میکند و پراکندگی و نا خوانایی را از بین میبرد. در واقع ریتم باعث انسجام میان عناصر مختلف در نما میشود.
پیوستگی عناصر
پیوستگی در نما یعنی اجزای مختلف به هم مربوط باشند و در نهایت به صورت یک کل دیده شوند. نباید هر کدام از عناصر ساز جدا بزنند و به یکدیگر مربوط نباشند.
استفاده از عنصر شاخص
این نکته زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که میخواهیم یک قسمت در نما را برجسته تر از سایر قسمت ها کنیم. نکته ای که باید به آن توجه کنیم آن است که عنصر برجسته باید فرم و تناسبات کلی آن با سایر قسمت ها هماهنگی و همخوانی داشته باشد. این عنصر برای ایجاد تاکید روی یک بخش خاص استفاده میشود.
حفظ سادگی
با توجه به این که نما جزئی از شهر است حفظ سادگی آن اهمیت زیادی دارد. زیرا شلوغی بیش از حد نما باعث افت کیفیت ساختمان و ایجاد دیدهای بد در سطح شهر میشود و عابران نیز با دیدن همچین نمایی حس بد دریافت میکنند. یک نمای ساده دارای تناسب بصری بسیار زیبا تر از یک نمای شلوغ است. استفاده بیش از حد از عناصر مختلف خوانایی نما را از بین میبرد و سبب سردرگمی میشود.
شفافیت بصری
استفاده از پنجره های بیشتر در نما از صلب بودن و خشن بودن حجم کم میکند و پنجره از آن دسته عناصری است که نقش شفافیت در نما را ایفا میکند. نحوه قرار گیری پنجره ها و ریتم آن ها از مواردی است که باید بسیار به آن توجه داشت زیرا استفاده از آن در مکان و ابعاد درست است که به کار شما جلوه میدهد.
نورپردازی مناسب
نور یکی دیگر از عناصری است که به شدت نما را تحت تاثیر قرار میدهد. نورپردازی باید به گونه ای باشد کهتمام عناصر در شب خود را به خوبی نشان دهند. اما باید دقت داشته باشید که از نورهای ملایم و ترجیحا زرد استفاده کنید و از نورهای شدید و رنگ های غیر متعارف بپرهیزید. نورپردازی باید عناصر شما را نشان دهد نه خود نور جلب توجه کند.
نتیجه گیری
نمایی که برای یک ساختمان طراحی میکنیم معرف آن ساختمان است و بر زیبایی شهر نیز اثرگذار است. بنابراین رعایت نکات ذکر شده اهمیت زیادی دارد. با رعایت این نکات هم به بنای خود و هم به شهر جلوه دهید.
شما میتوانید با تهیه آرکی مکس تری دی مکس و مدلسازی را یاد بگیرید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید