سبک های طراحی نمای ساختمان
سبک های طراحی نمای ساختمان
در این مقاله انواع سبک های طراحی نمای ساختمان را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
طراحی نما چیست؟
طراحی نما در واقع طراحی بخش بیرونی ساختمان است که در ارتباط و کوچه و خیابان است. طراحی نما مهمترین عاملی است که باعث تاثیر گذاریی ساختمان در محیط پیرامون آن میشود. به عبارت دیگر، نمای ساختمان باعث افزایش تاثیرات بصری ساختمان میشود. اگر طراح، طراحی نمای ساختمان را به درستی اجرا کند، میتواند بر ارزش بنا اضافه کند. طراحی نمای ساختمان هم مانند طراحی داخلی سبک های متفاوتی دارد که در ادامه آن ها را برسی میکنیم.
مدرن
در این سبک از طراحی نما حس آرامش و بی آلایشی به بیننده القا میشود و یکی از پرطرفدارترین سبک ها در طراحی نما به شمار میرود. در این سبک بیشتر از خطوط عمودی و افقی استفاده میشود و معمولا فرم مکعب و مستطیل های پر و خالی در این نما بسیار دیده میشود. متریال های مورد استفاده در این سبک شامل شیشه، بتن، آجر، سنگ و سیمان میباشد.
کلاسیک
در این سبک از المان های تزئینی بسیار استفاده میشود و شلوغ و پرکار است. این سبک از معماری قدیم یونان برگرفته شده و القا کننده حس وقار و بزرگی است. در این سبک بیشتر از سنگ برای اجرا استفاده میشود و میتوان گفت این سبک از طراحی نمای ساختمان جزو سبک های پرکار و پر هزینه است. در این سبک از المان هایی مثل مجسمه، گچ کاری، سرستون و قرنیز استفاده میشود.
پست مدرن
این سبک نمونه پیشرفته سبک مدرن است که پیشرفت مصالح عامل بوجود آمدن آن شد. در این سبک از طراحی از سادگی و بی آلایشی سبک مدرن در تلفیق با متریالهای بروز استفاده شده است و طرحی خلاقانه و در عین حال پیچیده را به وجود آورده است، به عبارتی در این سبک طراحی نما نیز همانند سبک مدرن میتوان از انواع متریالهای ساختمانی استفاده کرد. در این سبک از فرم های انتزاعی استفاده میشود.
گوتیک
این سبک در قرون وسطی به وجود آمده و مختص ساختمان های مذهبی مثل کلیساها است. متریال اصلی در این سبک سنگ است و ویژگی های آن شامل منارههای مخروطی، المانهای نوک تیز، بازشوهای طولی و مجسمه است.
مینیمال
طراحی نمای ساختمان به سبک مینیمال مانند نمای مدرن حس آرامش و سادگی را القا میکند و در طراحی آن از یک یا دو متریال به طور معمول استفاده میشود. در این سبک بیشتر از رنگ های خنثی و سفید استفاده میشود و فرم کلی آن ساده و به صورت مکعب مستطیلی است. سبک طراحی نما برگرفته شده از شعار less is more است.
اسکاندیناوی
از این سبک طراحی نما معمولا در نواحی سرد و شمال کره زمین استفاده میشود. این سبک برگرفته شده از سبک مدرن و مینیمال است و از طراحی از بی آلایشی سبک مدرن در ترکیب با خطوط منعطف استفاده شده است. متریالهای استفاده شده در این سبک متریالهای چوبی و سیمانی میباشند.
نئو کلاسیک
این سبک ترکیبی از سبک های کلاسیک و مدرن است که حس آرامش و شکوه را در کنار هم القا میکند. تزئینات این سبک نسبت به کلاسیک کمتر و ساده تر است و المان های استفاده شده در آن از پیچیدگی کمتری برخوردارند.
شما میتوانید با تهیه پکیج تری دی مکس صفر تا صد تری دی مکس را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید