معماری سبز چیست؟ معرفی معماری پایدار
معماری سبز چیست؟ معرفی معماری پایدار
در این مقاله به بررسی معماری سبز میپردازیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
در دنیای امروز با افزایش جمعیت و زیاد شدن آلودگی در اثر آن و همچنین تاثیرات مخربی که بر محیط زیست داشته، توجه به محیط زیست و پایداری در بسیاری از مشاغل و حرفه ها پررنگ شده. معماری هم به عنوان یک عنصر اصلی و موثر بر این آلودگی ها و اثرات تخریبی بر محیط زیست شامل تغییراتی در جهت بهبود این عوارض تحت عنوان معماری پایدار شده. معماری سبز هم بخشی از این معماری پایدار است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
معماری سبز چیست؟
این معماری که از مجموعه معماری پایدار است، با استفاده از منابع سبز طبیعی سعی بر کاهش اثرات مخرب زیست محیطی معماری بر طبیعت دارد و هدف آن کاهش استفاده از سوخت های فسیلی است. هدف این معماری، ایجاد ساختمانهایی زیبا با عملکردی بالا است که هم مصرف انرژی و منابع را کاهش داده و هم تأثیرات مخرب بر محیط زیست را به حداقل برسانند. این رویکرد، درک عمیقی از تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم ساختمانها بر محیط زیست و تلاش برای کاهش این تأثیرات را در برمیگیرد و تلاش میکند تا با استفاده از فناوریها، مصالح، بهینهسازی مصرف انرژی و منابع، بهبود کیفیت هوای داخلی و سلامت افراد، طراحی فضاهای سبز و بهرهوری بهتر از آب، به توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست کمک کند.
تفاوت معماری پایدار و سبز
این دو معماری از نظر مفهومی به هم مرتبط اند اما معماری پایدار بیشتر بر بهرهوری از منابع و کاهش تاثیرات زیست محیطی تاکید دارد و یک موضوع کلی است. اما میتوان گفت معماری سبز زیر شاخه ای از معماری پایدار است و بر ارتباط مستقیم با طبیعت تاکید دارد و شامل عواملی مانند استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، بهینهسازی طراحی برای استفاده از نور طبیعی، مدیریت آب، استفاده از سیستمهای هوشمند و استفاده از مصالح ساختمانی دوستدار محیط زیست است. هدف اصلی ساختمان سبز ایجاد ساختمانی است که به صورت فعال به بهبود کیفیت هوا، آب و زمین کمک کند. معماری پایدار بیشتر به جنبه مدیریتی و کاهش تاثیرات محیطی مربوط میشود اما معماری سبز بیشتر به طراحی ساختمان با تمرکز بر ارتباط با محیط زیست و فرایندهای اکولوژیکی است.
اصول معماری سبز
- تعامل با اقلیم: به این معنی که از اقلیم و منابع انرژی محلی بهرهبرداری شود و در عین حال مصرف سوختهای فسیلی کاهش یابد.
- حفاظت از انرژی: به معنای طراحی و ساخت ساختمانها به گونهای است که نیاز آن ها به سوخت فسیلی به حداقل ممکن برسد.
- احترام به کاربران: با ایجاد فضای سالم و سبز به منظور کاهش آلودگی های محیطی بر روان و سلامتی کاربران تاثیر مثبت میگذارد.
- کاهش استفاده از منابع جدید: یک بنا باید به گونهای طراحی شود که استفاده از منابع جدید در آن بهحداقل برسد و در انتهای عمر مفید خود بتواند یک منبع غنی برای بوجود آوردن سازههای جدید باشد.
- کل گرایی: نباید تنها به ساختمانها به صورت جداگانه توجه کنید، بلکه باید به شهر به عنوان یک مجموعه از ساختمانها و سامانههای در حال تعامل نگاه کنید. اصل کُلگرایی در معماری سبز همچنین به معنای این است که باید به شکل پایداری و استفاده بهینه از منابع در سطح شهری توجه کنیم.
مزایای معماری سبز
- توجه به خواص اقلیمی منطقه
- استفاده از گیاهان طبیعی به عنوان الهام دهنده طراحی زنده
- رسیدن به بیشترین کیفیت زندگی در سایه اتکا به محیط زیست
- بهکارگیری شیوههای مناسب برای کاهش انرژی هدر تلف شده یا کنترل آن و بهینهسازی مصرف انرژی
- ثبات وضعیت محیط داخلی
- استفاده از انرژیهای طبیعی در مصرف روزمره
- استفاده از ضایعات و پساب در تولید آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز
- استفاده از مصالح قابل بازیافت غیر شیمیایی و مصالحی که سلامت انسان را به خطر نمیاندازد.
شما میتوانید با تهیه پکیج آنریل انجین صفر تا صد این نرم افزار را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید