نقشه فاز دو معماری چیست؟
نقشه فاز دو معماری چیست؟
در این مقاله بررسی میکنیم نقشه فاز دو معماری چیست.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
نقشه یکی از عناصر اصلی در رشته معماری است که اطلاعات و ایده های طراح را برای اجرا نشان میدهد. نقشه های معماری دسته بندی های متفاوتی دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. اولین نقشه نقشه فاز صفر است که ایده های اولیه را نشان میدهد و بعد از آن نقشه فاز یک است که جزئیات کامل طرح را نشان میدهد. برای آشنایی با این نقشه به مقاله نقشه فاز یک معماری چیست؟ در بخش مقالات وبسایت ما مراجعه کنید. نقشه بعدی فاز دو است که در این مقاله جزئیات آن را بررسی میکنیم.
فاز های مختلف پروژه های معماری
در روند طراحی معماری برای بهینه تر شدن و منظم و مرتب تر شدن کار ها فاز های مختلفی در نظر گرفته شده که شامل سه فاز صفر، یک و دو میباشد. فاز صفر که اولین فاز است بیشتر برای مطالعات و طرح های اولیه در نظر گرفته شده است. بعد از اتمام فاز صفر و آنالیز تمام داده ها وارد مرحله طراحی یعنی فاز یک میشویم و در این مرحله روابط و فضاها و نقشه ها را ترسیم میکنیم. در پایان به کمک نقشه های فاز دو جزئیات و دیتیل های اجرایی را ترسیم میکنیم که پروژه برای اجرا آماده شود.
نقشه فاز دو معماری
این نقشه ها که بر اساس مقررات ملی ساختمان ترسیم میشود شامل تمامی مشخصات مهم بنا مثل مصالح مورد نیاز و جزئیات اجرایی میباشد که مهندس معمار آن را طراحی و ترسیم میکند. این نقشه ها در مراحل اجرا به عوامل اجرا کننده کمک زیادی میکند تا بتوانند دقیقا طرح و ایده معمار را اجرا کنند. این نقشه ها معمولا توسط نرم افزارهایی مثل اتوکد و یا رویت ترسیم میشود.
تفاوت نقشه فاز یک و فاز دو معماری
نقشه فاز یک در مرحله اول طراحی میشود و پروژه را به صورت کلی نمایش میدهد و بیشتر بیانگر تقسیم بندی فضا ها و راه های ارتباطی آن ها به یکدیگر است. اما نقشه فاز دو برای تکمیل نقشه فاز یک است که جزئیات ریز اجرایی و ابعاد دقیق و مصالح مورد استفاده هر فضا را به تفکیک نشان میدهد و بیشتر به پیمانکاران و عوامل اجرا ارائه میشود.
مواردی که در نقشه های فاز دو معماری ترسیم میشود چیست؟
- اندازه گذاری داخلی و خارجی
- آکس بندی ستون ها
- کدهای ارتفاعی در پلان، نما و برش
- ترسیم دقیق پله ها و مقطع آن
- ترسیم پلان سقف
- ترسیم پلان کف و متریال ها
- پلان پشت بام و شیب بندی
- جزئیات اجرایی بخش های خاص
انواع نقشه های فاز دو
نقشه های فاز دو فقط شامل فاز دو معماری نمیشود و برای بخش های دیگر هم نیاز به نقشه های فاز دو است. این بخش ها شامل:
- فاز دو سازه: که در این نقشه ها موقعیت دقیق ستون ها، فونداسیون، تیر ها و … مشخص میشود و تمام اطلاعاتی را که پیمانکار برای اجرای سازه نیاز دارد را در بر میگیرد. طراحی این نقشه به عهده مهندس سازه است.
- فاز دو تاسیسات الکتریکی: این نقشه های شامل نقشه های روشنایی و سیستم برقی است و توسط یک مهندس برق طراحی میشود.
- فاز دو تاسیسات مکانیکی: این نقشه ها شامل سیستم آبرسانی و فاضلاب میشود و همچنین سیستم سرمایش و گرمایش را در بر میگیرد.
شما میتوانید با تهیه پکیج ضوابط طراحی آکادمی شریفی صفر تا صد ضوابط شهرداری در طراحی پلان را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید