آنچه درباره کار آموزی در معماری باید بدانید
آنچه درباره کار آموزی در معماری باید بدانید
در این مقاله نکات مهم در کار آموزی معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
هر معماری برای ورود به بازار کار حرفه ای نیاز به گذراندن دوران کار آموزی دارد و کیفیت گذراندن این دوران اهمیت ویژه ای در آینده شغلی هر فرد دارد. سابقه کار و تجربه شغلی یکی از معیار های دفاتر معماری برای استخدام است بنابراین این دوران به شما کمک زیادی در استخدام در دفاتر میکند. در این مقاله ویژگی های یک شرایط خوب کار آموزی در معماری را بررسی میکنیم.
دوره کار آموزی معماری چیست؟
کارآموزی به دوره ای گفته میشود که جنبه یادگیری و کسب تجربه در آن اهمیت بیشتری دارد و میتواند با یا بدون حقوق باشد. در این دوره دانشجوی معماری یا فردی که تازه فارق التحصیل شده در دفاتر معماری حضور پیدا میکند و به یادگیری و کسب تجربه های عملی میپردازد چرا که معماری رشته ای است که تنها داشتن تحصیلات آکادمیک در آن کافی نیست و نیاز به کسب تجربه های عملی دارد. این دوران بهترین فرصت برای کسب تجارب خوب و حرفه ای شدن است و معمولا دفاتر معمری بهترین محل برای این دوران هستند.
کار آموز چه کارهایی را انجام میدهد؟
در ابتدای دوران کارآموزی نباید انتظار داشته باشید که کار های اصلی و سنگین را به شما واگذار کنند. همچنین مسئولیت های شما ارتباط مستقیمی با مهارت هایی که در دوران دانشجویی کسب کردید دارد. به طور مثال اگر در یک یا چند نرم افزار تخصصی معماری حرفه ای باشید هم میتوانید توجه کارفرما برای پذیرش در کار آموزی را جلب کنید و هم شراکت بیشتری در پروژه ها داشته باشید. به طور کلی مسئولیت های شما در این دوران میتواند به شرح زیر باشد:
- مدل سازی و رندرینگ پروژه ها
- ترسیم پلان ها در اتوکد
- شیت بندی و ارائه نهایی پروژه ها
- بازدید از سایت پروژه و انجام تحقیقات
- اصلاح و بازبینی طرح ها
- برآورد هزینه های پروژه
- برنامه ریزی و زمان بندی پروژه
- ارئه طرح نهایی به کارفرما
مزایای کار آموزی در معماری برای دانشجو
کسب مهارت های فنی و تخصصی
همه ما در دوران تحصیل مهارت های فنی را به صورت تئوری گذرانده ایم اما برای یادگیری دقیق و اصولی آن نیاز به کسب تجربه های عملی داریم. همچنین با قرار گرفتن در محیط یاد میگیریم که به عنوان یک معمار باید قدرت تجزیه تحلیل داده ها و همچنین نحوه مواجهه با بازار و اقتصاد را هم باید بلد باشیم تا بتوانبم در هر شرایط بهترین طرح را ارائه دهیم.
تقویت ارتباطات فردی و اجتماعی
قرار گرفتن در محیط کار حرفه ای و برخورد با انسان های مختلف با خصوصیات متفاوت به شما یاد میدهد که چگونه بتوانید با آن ها ارتباط بگیرید و این مهارت است که شغل شما را حفظ میکند چرا که اگر شما بهترین طرح ها را ارائه دهید اما توانایی ارتباط گرفتن با کارفرما را نداشته باشید موفق نخواهید شد.
گسترش شبکه ارتباطی
دوران کار آموزی در معماری به شما این فرصت را میدهد تا با معماران و کارفرمایان مختلفی آشنا شوید و اگر بتوانید با آن ها ارتباط بگیرید و رابطه خود را حفظ کنید در آینده شغلی شما تاثیر بسزایی دارد.
چگونه فرصت مناسب پیدا کنیم؟
رزومه بسازید
رزومه فقط سابقه کاری نیست بلکه میتواند لیستی از مهارت های شما و مدارک مختلفی که مرتبط با کار خود اخذ کردید باشد. همچنین میتوانید پروژه های موفق دانشجویی و طرح های خود را در آن ارائه کنید. اگر مهارت نرم افزار دارید حتما در آن قید کنید. به طور کلی یک رزومه خوب میتواند شانس شما را برای استخدام در کار آموزی افزایش دهد.
ارتباط خود را با اساتید و همکلاسی های دانشگاه حفظ کنید
اگر در دوران دانشجویی جزو دانشجویان مشتاق و با انگیزه باشید بدون شک توجه همه به سمت شما و طرح هایتان جلب میشود بنابراین برقراری ارتباط با اساتید و همکلاسی ها میتواند شانس شما را برای دعوت به همکاری افزایش دهد.
آگهی های استخدام را بررسی کنید
سایت های زیادی برای آگهی های استخدام وجود دارد که شما میتوانید به بررسی آن ها شرایط مناسب برای خود را پیدا کنید و به آن ها مراجعه کنید تا در صورت توافق طرفین بتوانید در آن محل به کار آموزی بپردازید.
ویژگی های یک دفتر خوب برای کار آموزی
- شرایط واضح و روشن بدون ابهام برای هر دو طرف
- فرصت به دانشجو برای آزمون و خطا و یادگیری
- استفاده از کار آموز در پروژه ها
- پرداخت منصفانه یا مزایای خوب برای کار آموز
- ایجاد محیطی دوستانه و صمیمی
- برخورد مناسب و انسانی با فرد تازه کار
میانگین درآمد دوران کار آموزی
ارزش این دوران به یادگیری و کسب تجربه و مهارت است. مسلما حقوق شما به عنوان یک معمار تازه کار بسیار پایین تر از معماران حرفه ای است. همچنین مهارت های شما تا حد زیادی تعیین کننده حقوق شما است اما نباید انتظار درآمد های بالا داشته باشید. حتما به این نکته توجه کنید که ترجیحا در دفاتری کاآموز شوید که مبلغی هرچند کم دریافت کنید تا بخشی از هزینه ها تامین شود.
جمع بندی
این دوران برای هر معماری اهمیت ویژه ای دارد زیرا رشته معماری علاوه بر تحصیلات دانشگاهی نیاز به کسب تجربه های عملی دارد. همچنین در آینده شغلی بسیار تاثیرگذار است. بنابراین با دقت به نکته های بالا حتما این دوره را بگذرانید تا بتوانید موفق شوید.
برای یادگیری کامل تری دی مکس و ویری میتوانید پکیج ویژه را تهیه کنید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید