استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه
استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه
در این مقاله استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
برای طراحی هر فضا به گونه ای که بهترین عملکرد را داشته باشد باید ابعاد و استاندارد آن را رعایت کرد. آشپزخانه هم یکی از فضاهایی است که رعایت استاندارد ها در آن اهمیت زیادی دارد زیرا یکی از مکان های پر استفاده در خانه است. در مقاله استانداردهای طراحی آشپزخانه میتوانیداصول طراحی آشپزخانه را مطالعه کنید. در این مقاله استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه را بررسی میکنیم.
کابینت چیست؟
کابینت مجموعه ای از کمدها، کشوها و قفسه ها است که تجهیزات مورد نیاز در آشپزخانه را در خود جای میدهد. جنس کابینت میتواند از چوب، ام دی اف، پی وی سی و فلز باشد. علاوه بر نگهداری از وسایل فرآیند پخت و تجهیزاتی مثل سینک و گاز روی کابینت قرار میگیرد. تجهیزاتی مثل فر نیز میتواند به صورت توکار در کابینت ها تعبیه شود. برای آن که بتوان بهترین استفاده از کابینت ها را کرد و تجهیزات روی آن فیکس شود لازم است ابعاد آن مطابق استاندارد باشد. در ادامه ابعاد استاندارد کابینت را بررسی میکنیم.
انواع کابینت ها
- کابینت های دو تکه زمینی و هوایی: کابینت های دو تکه همان کابینت هایی هستند که معمولا در اکثر خانه ها استفاده میشود. کابینت زمینی با یک پایه کوتاه از زمین فاصله میگیرد و برای استحکام بیشتر به دیوار پیچ میشود و کابینت هوایی با فاصله ای استاندارد لز کابینت زمینی به دیوار متصل میشود. در طراحی های جدید کابینته ای هوایی بیشتر کشیده و نزدیک به سقف طراحی میشوند و فاصله آن ها با سقف بسیار ناچیز است. این مدل هم برای سبک کلاسیک مورد استفاده است هم مدرن.
- کابینت های سوپری و یکسره: این مدل کابینت ها مثل یک کمد دیواری بلند اند که دیگر فاصله ای مثل کابینت زمینی و هوایی ندارند و بیشتر در سبک مدرن و آشپزخانه هایی که فضای کمی دارند استفاده میشوند تا فضای بیشتری برای قرار دادن وسیله ها ایجاد شود.
استانداردهای طراحی کابینت آشپزخانه
- کابینت های زمینی: بهترین ارتفاع برای کابینت های زمینی 90 سانتی متر است و در این ارتفاع تسلط کافی برای کار روی کانتر کابینت بوجود می آید. عمق کابینت نیز نسبت به ابعاد آشپزخانه از 50 تا 60 قابل تغییر است.
- کابینت های هوایی: ارتفاع کابینت هوایی معمولا به اندازه کابینت زمینی است اما نسبت به ارتفاع سقف میتواند متغییر باشد اما در طرح های جدید معمولا تا زیر سقف را در نظر میگیرند. عمق آن نیز باید به گونه ای باشد که هنگام کار روی کابینت زمینی سرگیر نشود و کاربردی باشد که چیزی حدودا بین 30 تا 40 سانتی متر در نظر گرفته میشود.
- فاصله بین کابینت زمینی و هوایی: فاصله مناسب بین کابینت زمینی و هوایی به گونه ای که بتوانید دسترسی مناسب داشته باشید و فاصله هم طوری باشد که کار کردن روی کابینت زمینی دچار اختلال نشود حدودا بین 55 تا 60 سانتی متر است که این اندازه به تناسب و طرح مورد نظر قابل تغییر است اما محدوده مناسب به این میزان میباشد.
- کابینت های قدی: باین نوع کابینت ها که همان مدل سوپری و یکسره هستند برای آن که بتوان به همه وسیله ها دسترسی راحتی داشت ارتفاع آن چیزی حدود 210 تا 250 سانتی متر در نظر گرفته میشود و عمق آن برابر با کابینت های زمینی است. عرض آن نیز برای استفاده مناسب و همچنین عدم سنگینی درب به علت ارتفاع زیاد بین 20 تا 90 سانتی متر در نظر گرفته میشود.
- جزیره آشپزخانه: جزیره فضای زیادی را اشغال میکند و در مسیر رفت و آمد است بنابراین رعایت ابعاد استاندارد آن بسیار اهمیت دارد. حداقل عرض 1 متر و حداقل طول جزیره 1.5 متر میباشد. ارتفاع آن نیز بسته به صندلی هایی که میخواهد دور آن قرار بگیرد بین 90 تا 100 سانتی متر در نظر گرفته میشود. همچنین بهتر است قسمت قرار گرفتن صندلی ها بین 40 تا 60 سانتی متر فضای خالی زیر صفحه روی جزیره برای قرار گرفتن پا داشته باشد.
- اپن آشپزخانه: اپن که معمولا کابینت های جلویی که از قسمت عرض تنها از یک طرف به دیوار متصل اند و بخش بزرگ آن روی زمین است و قسمت ورودی آشپزخانه قرار میگیرد دارای عرض بین 45 تا 55 سانتی متر است و ارتفعا آن از 75 تا 90 سانتی متر قابل تغییر است.
ابعاد استاندارد تجهیزات آشپزخانه
- یخچال: یخچال های ساید دارای عرض 90 و ارتفاع 187 سانتی متر و یخچال های تکی دارای عرض 80 تا 83 سانتی متر هستند.
- سینک ظرفشویی: سینک روکار عرض 60 و طول متغییر بین 80 تا 150 دارند و سینک توکار صفحه کابینت به اندازه مورد نیاز برش میخورد و ابعاد متغییر است.
- ماشین ظرفشویی: ارتفاع بین 80 تا 89 سانتی متر و عرض تهایتا 60 سانتی متر است و عمق آن بین 55 تا 64 متغییر است.
- ماشین لباسشویی: عرض بین 60 تا 74 عمق بین 50 تا تا 87 و ارتفاع بین 80 تا 104 بسته به ظرفیت آن متغییر است.
- فر توکار: عمق 55 عرض 57 تا 60 و ارتفاع 60.
- گاز: گازهای چهارشعله کوچک عرض 60 سانتی متر و چهارشعله های بزرگ عرض 70 تا 80 سانتی متر است. برای پنج تا شش شعله هم عرض 90 سانتی متر مناسب است.
شما میتوانید با تهیه پکیج ضوابط طراحی آکادمی شریفی صفر تا صد ضوابط را در سریعترین زمان ممکن یاد بگیرید.. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید