اصول شیت بندی معماری
اصول شیت بندی معماری
در این مقاله اصول شیت بندی معماری را بررسی میکنیم.
قبل از شروع آموزش در وبسایت آکادمی مهندس شریفی عضو شوید و از آموزش های رایگان ما بهره مند شوید. همچنین در بخش دوره های آموزشی وبسایت ما پکیج های تخصصی و صفر تا صد نرم افزارهای پرکاربرد معماری نظیر تری دی مکس، ویری، فتوشاپ، آنریل انجین، اتوکد و تویین موشن در اختیار شما عزیزان قرار داده شده که میتوانید با تهیه آن ها با به روز ترین متدهای آموزشی این نرم افزار ها را یاد بگیرید و وارد بازار کار شوید.
شروع مقاله:
برای ارائه پروژه ها و ارائه فایل ها و مدارک، شیت بندی یکی از بهترین روش ها است چرا که همه داده ها و اطلاعات و مدارک یک پروژه را میتوانید در قالب یک شیت و به صورت مرتب به کارفرما ارائه کنید و روند طراحی و نتیجه نهایی کار خود را ارائه دهید. شیت ها در مسابقات و دوران دانشجویی نیز اهمیت ویژه ای دارند. در این مقاله اصول شیت بندی معماری را بررسی میکنیم.
شیت بندی چیست؟
شیت بندی یعنی ارائه مدارک و تصاویر در قالب یک صفحه که روند و فرآیند کار شما را نمایش میدهد. شیت ها گرافیک خاص خود را دارند و برای ارتباط گرفتن مخاطب با پروژه های شما ارائه میشود. شیت ها شامل تمامی مدارک پروژه شما شامل روند طراحی، دیاگرام هاف نقشه ها، تصاویر سه بعدی و … است. شیت ها در مسابقات معماری نیز اهمیت ویژه ای دارند.
مراحل شیت بندی معماری
- تعداد، جهت و اندازه و سایز شیت ها
- استفاده از ابعاد استاندارد
- تعیین کادر شیت
- ساختا و نحوه چیدمان مدارک
- شبکه بندی
- انتخاب پالت رنگی
- انتخاب پس زمینه
- انتخاب نوع فونت و ساختار
اصول مهم در شیت بندی
- خوانایی و وحدت بصری: شیت ها باید منظم و یکپارچه باشند و یک الگوی واحد داشته باشند. اگر چند شیت دارید باید همه شیت ها پالت رنگی و فونت یکسان داشته باشد. همچنین شیت ها باید پویا باشد و از تنوع مدارک موجود در آن استفاده کرد. فونت های شیت باید خوانا باشد و تعادل و هماهنگی داشته باشد.
- رعایت سلسله مراتب: ترتیب و سلسله مراتب در شیت های معماری اهمیت زیادی دارد زیرا شما روند طراحی خود را نشان میدهید و نیاز است از اولین ایده ها و مراحل رسیدن به ایده اصلی و نقشه های نهایی را به ترتیب نشان دهید. عدم رعایت ترتیب بیننده را گیج میکند و نمیتواند به درک درستی از طرح شما برسد.
- تنوع بصری: با تغییر کنتراست و تغییر مقیاس مدارک میتوانید تنوع بصری ایجاد کنید تا بیننده از دیدن شیت شما خسته نشود و کنجکاو باشد تا شیت شما را کامل بررسی کنید. در این اصل رعایت تعادل بسیار با اهمیت است.
- تعادل بین محتوا و فضای خالی: نیازی نیست کل شیت را با نوشته و مدارک پر کنید و لازم است در برخی موارد فضای خالی برای استراحت چشم بیننده در نظر بگیرید. این کار خوانایی و جذابیت بصری شیت شما را افزایش میدهد.
اهمیت شیت بندی در معماری
شیت بندی یکی از بخش های مهم در معماری است زیرا در بهترین حالت ممکن ایده ها، خلاقیت و روند طراحی را به مخاطب نمایش میدهد. شیت ها یکی از مهم ترین و اصلی ترین عناصر در ارزیابی مهارت شما هستند و اگر نتوانید شیت خوبی ارائه دهید ممکن است مهارت و توانایی واقعی شما دیده نشود. به طور کلی شیت ها میتوانند در مخاطب بسیار تاثیرگذار باشند.
برای یادگیری کامل فتوشاپ و پست پروداکشن میتوانید پکیج مستر پوپو را تهیه کنید. از اینکه در این آموزش با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم که این آموزش براتون مفید بوده باشه.
اگر سوال یا مشکلی داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از حمایت همیشگیتون. آکادمی شریفی
رویات رو طراحی کن و با طراحیت دنیا رو بساز.
آکادمی شریفی
برای دیدن آموزش های ما در اینستاگرام به پیج ما مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید